AquaDjurs-fusion påvirker din Betalingsservice

31. januar 2024

Din næste regning for spildevand bliver ikke længere betalt automatisk, men du kan tilmelde dig Betalingsservice igen, hvis du vil.

Ni ud af ti husstande på Djursland har været vant til, at deres regning for spildevand (og eventuelt vand) blev betalt helt automatisk. Men sådan er det ikke i år.

AquaDjurs og Syddjurs Spildevand er fusioneret i et nyt selskab, der dækker hele Djursland. Det nye selskab hedder også AquaDjurs, men det er juridisk set helt nyt.

”Vi beklager besværet. Men loven er sådan, at vi ikke må vi overføre de gamle aftaler fra Betalingsservice, selvom vi gerne ville. Det betyder blandt andet, at alle vores kunder selv skal betale den aconto regning for første halvår 2024, som lander i deres mail eller fysiske postkasse inden længe,” fortæller Kitsie Lund, der er kundeservicechef i AquaDjurs.

Betalingsfristen er 4. marts, så det gælder om at tømme postkassen inden da.

Kitsie Lund sender desuden en bøn om hjælp til kunderne.

”Vi håber, at folk har været så glade for Betalingsservice, at de vil tilmelde sig igen, for det er nemmere for både kunderne og for os. Blandt andet er man sikker på, at man får betalt til tiden og derfor ikke får nogen rykkere,” siger Kitsie Lund.

Skriv hvis du har penge til gode

En anden effekt af fusionen er, at årsopgørelsen kommer i et særskilt brev. Normalt sendes den ud sammen med aconto opkrævningen og modregnes i den. Årsopgørelsen kommer fra henholdsvis det gamle AquaDjurs og Syddjurs Spildevand. Har man haft Betalingsservice, bliver det beløb, man har til gode eller skylder, automatisk reguleret på den tilhørende bankkonto.

Har man ikke haft betalingsservice og har penge til gode for 2023, skal man faktisk sende en mail til det nye AquaDjurs med sine kontooplysninger, så man kan få pengene sat ind på kontoen.

”Vi ved godt, det er lidt besværligt og svært at forstå, men vi håber på folks tålmodighed,” siger Kitsie Lund.

Man kan læse mere om, hvad man skal gøre og hvorfor på Aquadjurs.dk. Har man spørgsmål, er man velkommen til at skrive eller ringe til AquaDjurs.

Billede
Nyt logo på AquaDjurs' biler

Det nye logo for AquaDjurs består af navnet AquaDjurs og en del af Syddjurs Spildevands gamle logo. Logoet kan ses på alle firmabilerne, der er blevet genopfrisket med ny folie. Foto: Bøhl Skilte & Solfilm.

FAKTA:

 • AquaDjurs og Syddjurs Spildevand blev fusioneret til AquaDjurs per 1. januar 2024.
 • AquaDjurs er et non-for-profit aktieselskab ejet af Norddjurs og Syddjurs Kommuner.
 • AquaDjurs ejer kloaknettet og renser alt spildevand på Djursland.
 • AquaDjurs driver desuden vandforsyning på det vestlige Djursland og ejer produktionsselskabet Vandsam A/S.
 • Med fusionen er det planen at føre al spildevand til rensning på Fornæs Renseanlæg nord for Grenaa. Fordelene er blandt andet:
  • Det er mere miljøskånsomt for de mindre vige, der før har modtaget renset spildevand.
  • Det giver en mere effektiv drift og dermed besparelser på lang sigt.
  • Det er muligt at rense vandet bedre og udnytte flere ressourcer i spildevandet.
  • Det bliver muligt at indføre rensning for bl.a. medicinrester, PFAS m.m.
  • Det vil give et stort bidrag til den grønne omstilling